Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning från 03:00 till 07:00

Boden, Norrbottens län

Försökt till inbrott, Piteå, Klockan 02:44

Samtal inkommer från Lillpite till polisen då anmälaren vaknat av att hon hört ljud. Anmälaren ser då en man i vardagsrummet. Anmälaren skrämmer mannne som försvinner ut. Polis kallas till platsen och söker i närområdet. Polis påträffar inga personer men tar upp en anmälan.

Förhindrat rattfylleri, Boden, Klocka 02:49

En anmälare ringer till polisen och uppger att det är en påverkad person som sitter på förarsätet i en bil. Polispatrull larmas till platsen och omhändertar bilnycklarna för att förhindra att personer framför bilen i påverkat tillstånd.

Uppdatering klockan 08:18 av Peder Jonsson

03:24 Rattfylleri Kiruna. Polis stoppar och kontrollerar en förare i centrala Kiruna. Han uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk.

05:57 Brand Boden. Brand vid en grillplats i Vittjärv. Inga personskador. Polis är på plats för kontroll och eventuella utredningsåtgärder.

Luleå hamnfestival

Kvällen och natten var lugn men med många besökare. Detta var festivalens mest besökta dag. På samma ställe som under fredagsnatten blev det trängsel i passagen mellan tälten utanför färjan. Polisen fanns på plats och vid några tillfällen fick vi be personer i den stillastående kön att backa undan för att personer inte skulle bli klämda. Det var under någon timmes tid mycket trångt på platsen.  Det var väldigt mycket folk i alla serveringstält under några timmar på lördagen.

Vi upplevde att besökarna var något äldre och stämningen var till största delen uppsluppen och god.

15 personer har omhändertagits med stöd av LOB

4 minderårig omhändertogs med stöd av LOB och överlämnades till socialtjänst eller förälder

3 personer har avvisats från området av polis

6 personer har avlägsnats från området av polis

2 anmälan gällande misshandel som kan knytas till festivalområdet har upprättats.

5 stycken förverkande av alkohol från ungdomar.

2 stycken anmälan gällande Sol §14 har upprättats.

Samarbetet med räddningstjänst, ambulans, socialtjänst och ordningsvakter har fungerat mycket bra.  Festivalen har genomsyrats av samverkan, synlighet och närvaro av både polis, ordningsvakter och annan arbetande personal. Totalt har relativt få brott i anslutning till festivalen skett. Vår uppfattning är att berusningsnivån generellt varit lite lägre än tidigare år, speciellt bland unga, vilket är glädjande. 

Thomas och Jennifer
Polisinsatschefer

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra