Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i länet

Kiruna, Öjebyn, Piteå, Notviken, Luleå, Norrbottens län

23:23 - Rån, försök till grov misshandel. Kiruna

Polis får samtal om att två personer med ett tillhygge har tillgripit saker från ett hotell och därefter lämnat platsen. Polis kan strax därefter i närområdet gripa en kvinna som misstänks för brottet.

Ytterligare en person, en man, som också misstänkt för brottet, kan gripas efter inre spaning och utredningsarbete. Arbetet med ärendet fortsätter under natten med bland annat förhör och kontakt med åklagare. Ärendet rubriceras som rån och försök till grov misshandel.

Uppdatering 08:15
Båda personerna anhölls av åklagare efter förhör. Utredning pågår.

23:35 - Skadegörelse. Öjebyn Piteå

Polis får samtal om att ungdomar setts kasta glasflaskor vid ett trapphus. Polis lyckas inte hitta några personer kvar på platsen och skriver en anmälan gällande skadegörelse. En glasruta på platsen ska vara trasig.

00:23 - Rattfylleri. Notviken Luleå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen saknar även körkort. Polis medtar mannen till provtagning och skriver en anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning. Även bilens nycklar omhändertas tillfälligt för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet enligt Polislagens 24 a §

01:35 - Trafikbrott. Centrala Kiruna

Polis stoppar och kontrollerar en EPA-traktor i centrala Kiruna. Vid kontrollen får föraren motta en ordningsbot på grund av att fordonet var försedd med otillåtet färgskikt/tonad ruta.

05:06 - Lugnt i länet

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Mest läst av andra

Detonation Explosion

Karlstad, Värmlands län

Samtal inkommer till polisens regionledningscentral kl. 23.39. Man har hört någon form av explosion....