Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Haparanda, Luleå, Hertsön, Älvsbyn, Vidsel, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kiruna, Haparanda, Luleå, Hertsön, Älvsbyn, Vidsel, Norrbottens län

Klockan 00-07, polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:37 Narkotikabrott, Kiruna
Polis kontrollerar en man i centrala Kiruna. I hans ägo anträffas misstänkt narkotika. Det hålls förhör och en anmälan gällande ringa narkotikabrott, innehav, ska upprättas. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

02:06 Trafikbrott, Haparanda
Finsk polis kontaktar svensk polis då de följt efter en bil över till svenska sidan av gränsen där bilen stoppats. I bilen färdas tre finska tonåringar under 18 år som svensk polis tar med till polisstationen i Haparanda. Bilen de färdades i tas i beslag. En av tonåringarna, föraren, misstänks för olovlig körning. Anmälan ska upprättas. Ungdomarnas vårdnadshavare kontaktas och de hämtar ungdomarna. Bilen lämnas ut till en av vårdnadshavarna.

02:22 Misshandel, Luleå
Polis tar upp en anmälan gällande misshandel som uppges ha inträffat på en parkering vid en matbutik på Hertsön vid 02-tiden. En man är målsägare. Det finns inga uppgifter om att akutsjukvård behövts. Det finns ingen misstänkt kvar på platsen. Vittnen identifieras och anmälan ska upprättas.

02:24 Drograttfylleri, Älvsbyn
Polis stoppar och kontrollerar en bil längs länsväg 374 i trakten av Vidsel och misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Provtagning utförs och resultatet får visa om brott begåtts. Anmälan gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk, ska upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/14/14-september-08.29-sammanfattning-natt-norrbottens-lan/

Händelsekarta

Laddar karta...