Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Karlskoga, Degerfors, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens händerlse i Örebro län

Örebro, Karlskoga, Degerfors, Örebro län

Karlskoga
23.28: Anmälare kontaktar polis med anledning av att det är ett större antal fordon vid kupolen i Karlskoga. Det spelas hög musik och det är bråkig stämning, även ett slagsmål med fyra personer inblandade har bevittnats. Polispatrull beordras till platsen. En yngling omhändertas enligt LOB, lag om omhändertagande enligt berusad person. Ynglingen misstänks även för våld mot tjänsteman. Överlämnade till vårdnadshavare genomförs efter att ynglingen lugnat ner sig. Flera individer avvisas från området Kupolen med anledng av störande av allmän ordning.

Degerfors
23.50: En personbil brinner på en parkering vid en badplats. Räddningstjänsten släcker branden. Polispatrull skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

00.32: Polispatrull beordras till en verkstadslokal i Degerfors, uppgifter har inkommit om att det rört sig flertalet personer som visat ett onormalt intresse för lokalen. Patrullen upprättar en anmälan gällande försök till stöld.

Örebro
00.46: Två kvinnor i 18-årsåldern anmäler att de blivit utsatta för onormalt mycket våld av en ordningsvakt på en nöjeskrog i Örebro. Polispatrull upprättar en anmälan misshandel. Det saknas information om någon av målsägandena behövt söka sjukvård.

01.42 En man i 20-årsålden misstänks för narkotikabrott/ innehav på en nöjeskrog i centrala Örebro. Mannen avlägsnas även från området.

02.31: Vittne iakttar hur två ynglingar försöker tillgripa en moped i Örebro. Polispatrull anträffar båda misstänkta som är 15-årsåldern. Mopeden tas i beslag och en anmälan gällande stöld upprättas. Båda ynglingarna transporteras hem till respektive vårdnadshavare.

Polispatruller har hanterat ett antal personer som varit påtagligt berusade och som inte varit i stånd att ta hand om sig själv, vissa har fått sova ruset av sig i polisenen arrester andra har överlämnats till vården eller anhöriga. Det har hanterats ärenden med psykisk ohälsa. Det har även varit flera ärenden där anmälare kontaktat polisen då det varit folksamlingar med motorburna individer som spelat hög musik och det har upplevts av anmälare som bråkig stämning. Ett antal viltolyckor har även hanterats.

Händelsekarta

Laddar karta...