Karta som med röd fyrkant ramar in Gamla Gatan, Kyrkogatan, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering En person är frihetsberövad som misstänkt för bland annat mordbrand

Gamla Gatan, Kyrkogatan, Örebro, Örebro län

Under tidig morgon, lördagen den 11 novermber -23 brann det i två fastigheter i centrala Örebro. Det brann också i två soptunnor.

Under utredningsarbetet, bland annat med hjälp av övervakningskameror, kunde polisen identifiera en man som misstänkt för brott och en åklagare beslutade under lördagskvällen att han skulle bli anhållen i sin frånvaro.

Patrullerna har under kvällen och natten letat efter mannen och tidigt på söndagsmorgonen den 12 november -23 hittades mannen i närheten av polishuset.

Mannen, som är i 40-årsåldern, blev gripen av patrullen och en åklagare beslutade att han skulle vara fortsatt anhållen.

Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand på Gamla gatan och han är dessutom misstänkt för skadegörelse genom brand på de båda soptunnorna. 

Utredningen fortsätter för att kunna knyta mannen även till mordbranden som var på Kyrkogatan.

Polisens kriminaltekniker har under dagen genomfört brottsplatsundersökning på Gamla gatan och de fortsätter, under eftermiddagen, med undersökning på Kyrkogatan.

Mest läst av andra