Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Bedrägeri Stöld och bedrägeri mot äldre i Mjölby och Vadstena.

Mjölby, Vadstena, Jönköping, Östergötlands län

Sedan i fredags har polisen tagit emot flera anmälningar gällande brott mot äldre personer i Jönköping och på orter i de norra delarna av länet. Under onsdagen ska även liknande händelser ha drabbat äldre personer i Östergötlands län – i Mjölby och Vadstena.

I samtliga fall beskrivs ett likanande tillvägagångssätt: En person ringer upp via telefon och utger sig vara från banken. Personen meddelar att man upptäckt att någon försökt ta pengar från den äldres konto och att man kommer att göra ett hembesök för att hämta bankkortet för att säkerställa detta. Samtidigt eller i nära anslutning till samtalet har en person knackat på och utgett sig för att vara från banken.

I vissa fall har personen lurat till sig kortet och uttag har gjorts från kontot, i några fall har även smycken och kontanter stulits. Vid andra fall har den äldre personen inte släppt in personen som ringt på.

Polisen vill nu uppmärksamma äldre personer och deras anhöriga på att den här typen av brott förekommer i området just nu för att undvika att fler drabbas av detta.

I flera av de anmälda fallen beskrivs personen som knackat på hos de äldre som en man mellan 20 och 40 år med smal kroppsbyggnad. Mannen ska ha varit klädd i kostym och haft ojämna tänder med mörk fyllning. Mannen ska också ha pratat svenska utan brytning.

Polisen uppmanar alla som drabbats av denna typ av stölder, bedrägerier eller bedrägeriförsök att anmäla detta så snart det upptäckts.

Polisen vill ha allmänhetens hjälp att stoppa dessa brott.  

Den som har upplysningar, eller har utsatts för brott, uppmanas att ringa 114 14. Vi pågående brott - ring 112.

Mest läst av andra