Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Charlottenborg, Motala, Skänninge, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Polisen grep fem misstänkta för grovt rån efter misshandel i Motala

Charlottenborg, Motala, Skänninge, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut: 

22:46 Polis larmades till en bostad i Charlottenborg, Motala, med anledning av en misshandel inomhus. När polis anlänt till platsen visade det sig att en man i 30-årsåldern blivit hotad och misshandlad av ett antal gärningspersoner. Målsägande ska ha fått någon form av sårskada och fick följa med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Ett par timmar efter larmet kontrollerades en bostad i Skänninge. I bostaden fanns fem personer, tre män och två kvinnor i 20-årsåldern. Samtliga greps och är misstänkta för grovt rån, grovt vapenbrott och grovt hemfridsbrott. Under fredagsmorgonen har alla fem anhållits av åklagare. Ärendet är därmed åklagarlett. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...