Karta som visar ungefär var händelsen Brand: Brand i villa i Grebo. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i villa i Grebo.

Grebo, Åtvidaberg, Östergötlands län

12:55 SOS larmade räddningstjänst, polis och ambulans till Grebo med anledning av brand i en villa. Enligt de initiala uppgifterna kan någonting ha exploderat och startat branden. Detta är inte fastställt.

13:16 Polis var på plats. Ingen person ska befinna sig i bostaden. Polisen är räddningstjänsten behjälplig så att de kan fokusera på att arbeta med branden.

14:15 Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden. De boende i villan finns oskadda utanför villan. Polisen är kvar på plats med främsta uppgift att vara räddningstjänsten behjälplig genom att se till att bara behöriga personer upphåller sig omkring branden och informera boende i området om vad som händer. Det kommer att dröja innan det är möjligt för polisen att genomföra en brottsplatsundersökning av brandplatsen då det kommer att vara varmt långt efter att branden är släckt. Initialt kommer en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet att inledas. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra