Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skärblacka, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot

En person omhändertagen efter hot på en skola.

Skärblacka, Norrköping, Östergötlands län

08:50 Larm inkommer om att en elev beter sig hotfullt på en skola i Skärblacka. Polisen fattar beslut om att elever på skolan ska inrymmas för säkerhets skull. Första patrull är på plats klockan 09:04 och kan lokalisera pojken som är i 15-årsåldern. Det genomförs också ett sök i lokalerna. Initialt har en anmälan om brott mot knivlagen upprättats.

09:58 Rättsläget är olaga hot. Inget brott mot knivlagen kan styrkas i nuläget. Ingen person är delgiven misstanke om brott.

10:20 Läget på skolan var lugnt från det att första patrull kom till platsen. Eleverna fick fortsätta vara inrymda på grund av att det genomfördes ett saksök med hund i lokalerna och i terrängen utanför skolan, ett arbete som underlättas av att det inte rör sig många människor i närheten. Inget anmärkningsvärt har påträffats i saksöket. Polisen är klara på plats, men en patrull kvarstannar för trygghetsskapande arbete.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...