Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östantill, Norrköping, Finspång, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Östantill, Norrköping, Finspång, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Brand i centrala Norrköping
Strax efter 22:30 larmar SOS om en brand i ett flerfamiljshus på Östantill i centrala Norrköping. Det hela ska ha startat i en spis, och det har rykt kraftigt från taket i samband med branden. Inga personer ska ha kommit till skada. Polisen har spärrat av en bostad i huset för teknisk undersökning. En man har delgivits misstanke för allmänfarlig vårdslöshet.

Brand utanför Finspång
Strax före klockan 02:00 inkommer ett larm om att det brinner i ett hus på landsbygden utanför Finspång. Branden kan ganska snabbt släckas, men eftersom det inte uppkommer någon naturlig förklaring till att branden uppstått, har polisen inlett en förundersökning gällande mordbrand för att kunna utreda det hela. Huset har sedan spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen, och ingen är heller i nuläget misstänkt för brott.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till psykisk ohälsa samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/15/15-september-07.58-sammanfattning-natt-ostergotlands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...