Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Vetlanda, Herkulesvägen, Norrköping, Ingelsta, Hamnbron, Sjötullsgatan, Ljungsbro, Gamla Stan, Motala, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt för Östergötland och Jönköpings län

Jönköpings Län, Vetlanda, Herkulesvägen, Norrköping, Ingelsta, Hamnbron, Sjötullsgatan, Ljungsbro, Gamla Stan, Motala, Östergötland, Östergötlands län

Sedan 22.00 i går kväll har polisen hanterat ca 180 ärenden, 43 personer är omhändertagna på grund av berusning och/eller ordningsstörning och ytterligare 7 personer har kroppsbesiktigats efter misstanke om ringa narkotikabrott eller misstanke om rattfylleri. En är gripen i Östergötland (se nedan).

 

Exempel på händelser under natten:

 

Jönköpings län

 

22.22 Withalaskolan, Vetlanda. Där har två målsägare uppgivit att de blivit jagade av fler gärningsmän och slagna med tillhyggen. En anmälan Grov misshandel är upprättad. Ingen är i nuläget gripen.

 

00.53 Herkulesvägen, Jönköping. Brand i bil utanför en bilverkstad. Anmälan grov skadegörelse upprättad. Platsen kommer att undersökas av tekniker.

 

Östergötland

 

01.35. Centrala Norrköping. Anmälare som anmälare att att han blivit misshandlad av en för honom okänd man. Strax efter 02.00 greps en man som misstänks för misshandeln. Den misshandlade blev ej allvarligt skadad.

 

02.38 Maxihuset, Ingelsta, Norrköping. Okänd gärningsman eller gärningsmän har genom ett hål i taket tagit sig in en butik i huset. Det är oklart om något är tillgripet. Tekniker kommer att genomför teknisk undersökning.

 

03.23 Hamnbron/ Sjötullsgatan, Norrköping. Okänd har satt eld på en bil som i sin tur spridit sig till ytterligare en bil. Anmälan skadegörelse genom brand upprättad. Ingen gripen.

 

03.34 Ica-butik i Ljungsbro. Inbrott genom att okänd krossat glasruta på entrén och tillgripit okänt gods. Anmälan upprättad och brottsplatsundersökning genomförd. Ingen gripen.

 

04.09 Gamla stan, Motala. Brand i lägenhet. Anmälan mordbrand upprättas och lägenheten spärras av för teknisk undersökning. En man i 30-årsåldern är gripen i ärendet.

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra