Karta som med röd fyrkant ramar in Hjulsbro, Kvinnebyvägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Hjulsbro, Kvinnebyvägen, Östergötlands län

Polisens ledningscentral har under natten hanterat 32 ärenden som berör Östergötlands län. Ingen har gripits men två personer har omhändertagits för fylleri. Okända gärningspersoner gjorde inbrott i en villa där boende låg och sov, se nedan.

01:34 Polisen larmades av en villaägare i Hjulsbro. De boende vaknade av ljud från källaren och när han gick för att kontrollera möttes han av en okänd person. Personen sprang från platsen när hen upptäcktes.

Flera patruller beordrades omgående till platsen och en hundpatrull fick direkt upp ett spår som ledde några kvarter till Kvinnebyvägen. Där försvann spåren efter gärningspersonen. Det är möjligt att gärningspersonen där haft en bil stående, eller blivit upphämtad.

Tjuven fick med sig en handväska innehållande identitetshandlingar, kreditkort och kontanter, samt bilnycklar tillhörande de boendes bilar. Bilarna har inte stulits.

Ingen person har skadats fysiskt vid inbrottet. En utredning gällande stöld genom inbrott är upprättad och en teknisk undersökning av villan kommer att ske under dagen.

Polisen är intresserad av iakttagelser från Hjulsbro under natten och tar tacksamt emot tips via telefon 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra