Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Östergötland, Schalegatan, Norrköping, Tegelviken, Motala, Folkets Husvägen, Skärblacka, Östgötagatan, Kisa, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 100-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för kroppsbesiktning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

22.57 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet på Schalegatan, Norrköping. När räddningstjänst kom till platsen syntes rök och lågor från lägenheten. En person, en kvinna i 65-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans, polisen har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge. Orsaken till branden kommer att utredas och lägenheten har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska komma till platsen.

23.41 Polis larmades med anledning av ett bråk på en adress i området Tegelviken, Motala. En person skulle ha hotat en annan person och bråk uppstått. När polis kom fram var det lugnt på platsen. En person, en man i 55-årsåldern, greps misstänkt för misshandel och olaga hot.

00.42 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Folkets Husvägen, Skärblacka. Bilen var helt övertänd men spridningsrisken bedömdes som liten till närliggande byggnader. Polis har varit på platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

03.31 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Östgötagatan, Kisa. Den brinnande bilen stod parkerad mellan två andra bilar och det fanns en viss spridningsrisk till en mack. Polis har varit på platsen och en anmälan kommer att skrivas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra