Karta som med röd fyrkant ramar in Åby, Norrköping, Mantorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Åby, Norrköping, Mantorp, Östergötlands län

Under natten mot tisdagen har polisens regionledningscentral hanterat 38 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

-

01:49 SOS larmade ambulans och polis till en villa i Åby utanför Norrköping. På platsen verkade det ha varit en fest med flera personer. En man i 25-årsåldern ska ha blivit slagen av en pojke i tonåren. Ambulans gav den skadade mannen vård på platsen.  En 17-årig man greps i anslutning till platsen. Han greps misstänkt för misshandel men släpptes inne på polisstation och blev hämtad av vårdnadshavare. Misstankarna kvarstår mot pojken och han kommer att förhöras om händelsen framöver.

-

03:48 Polisen larmades till en villa i Mantorp. En okänd person hade bankat på ytterdörren och när en av de boende kom ner för att se vad som stod på visade personen dem ett vapenliknande föremål genom ett fönster. Han kastade sig ner på golvet och då försvann gärningspersonen från platsen.

Några minuter senare får polisen ett samtal från en annan villa i Mantorp. Där har en man med samma utseende bankat på dörren och även där har han visat ett vapen. Mannen kom över en bil i vilken han lämnade platsen. En polispatrull såg bilen och lyckades få stopp på denna. En man var ensam i bilen och han greps misstänkt för rån. En pistol anträffades i bilen. Den kommer att skickas på analys. Den gripna mannen är i 25-årsåldern. Han kommer att förhöras och en åklagare beslutar sedan om han ska anhållas eller släppas. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelserna. 

UPPDATERING:

09:15 Den misstänkta mannen har anhållits av åklagare. Han är skäligen misstänkt för grovt rån.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra