Karta som med röd fyrkant ramar in Söderleden, Norrköping, Ektorp, Bäckgatan, Åtvidaberg, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Söderleden, Norrköping, Ektorp, Bäckgatan, Åtvidaberg, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 63 ärenden som rör Östergötlands län.  Nedan följer ett urval.

22:20 Polisen stoppade en bil som körde för fort på Söderleden i Norrköping. Föraren, en man i 20-årsåldern fick sitt körkort omhändertaget.

03:14 Polisen larmades till Ektorp, Norrköping med anledning av ett misstänkt inbrott i en restaurang. Enligt larmet ska två personer befinna sig olovligen inne i restaurangen. Polisen vidtog utredningsåtgärder för att få klarhet i vad som hänt samt för att söka efter misstänkta. Det är i nuläget oklart hur gärningspersonerna har tagit sig in i restaurangen och om något blivit tillgripet. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.  

05:02 Polisen larmades av en person i allmänheten till Bäckgatan i Norrköping. Enligt inringaren såg det ut som att två bilar hade krockat. Ingen person var kvar på platsen. När polisen kommer till platsen upptäcker de att registreringsskyltarna på ena bilen har stulits från en annan bil. En anmälan om trafikolycka smitning samt en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel kommer att skrivas.

05:12 Polisen larmades till Söderleden i Åtvidaberg med anledning av att det stod en bil på tvären över en refug. Polisen hittade ett körkort i bilen och misstänkte att detta var föraren. Polisen fick kontakt med föraren, en man i 35-årsåldern, som uppgav att han efter olyckan druckit alkohol och att han behöver hjälp med bärgning av bilen. En anmälan om smitning från trafikolycka kommer att skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra