Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Kabelvägen, Norrköping, Finspångsvägen, Nygatan, Linköping, Larsgatan, Valhallagatan, Sturefors, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Kabelvägen, Norrköping, Finspångsvägen, Nygatan, Linköping, Larsgatan, Valhallagatan, Sturefors, Östergötlands län

07.10 Polisen i Östergötland har hanterat ett 30-tal ärenden från midnatt. Ingen har gripits, fem personer har frihetsberövats på grund av ordningsstörning/berusning och provtagning.


00.10 En väktare ringde polisen om att en bilist hade kört in i en stolpe och sprungit från platsen. Det var på Kabelvägen i Norrköping, i riktning mot Finspångsvägen. Polis åkte dit och stoppade flera bilister och kontrollerade personer som satt i bilarna. Ingen misstänkt kunde hittas.

00.15 polisen träffade på två personer som misstänks ha varit drogpåverkade. Det var en kvinna och en man båda i 35-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen misstänks även för innhav av en mindre mängd narkotika som togs i beslag.

04.18 Ett vittne såg två personer som höll på att bryta sig in genom en dörr till ett trapphus med bostäder. Det var på Nygatan i Linköping. Vittnet konfronterade männen som då flydde på cykel, söderut på S:t Larsgatan. Polis kom till platsen och kunde snart lokalisera två personer på Valhallagatan som stämde in på signalementet. De blev misstänkta för försök till stöld men inte frihetsberövade. De är i 40- respektive 55-årsåldern. Brottsrubriceringen är försök till stöld. Det ska ha blivit mindre brytmärken på dörren.

06.23 viltolycka på länsväg 687 vid Sturefors där en bilist körde på en dovhjort men lämnade olycksplatsen. Djuret blev liggande på platsen skadat och ingen person skadades. Utöver denna har ytterligare fyra viltolyckor utan personskador inträffat på olika platser i länet.

Mest läst av andra