Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Södra Promenaden, Norrköping, Vallarondellen, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens händelser i polisområde Östergötland.

Östergötland, Södra Promenaden, Norrköping, Vallarondellen, Linköping, Östergötlands län

06.25 polisen har sedan midnatt hanterat ett 35-tal ärenden. De flesta utan brottsmisstanke. Ingen person har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning.

00.21 en taxichaufför som inte fick betalt av en kund på Södra Promenaden i Norrköping ringde till polisen. Polisen åkte till platsen och omhändertogs en kund som var kraftigt berusad och inte ville betala. Mannen, som är i 40-årsåldern misstänks för ringa bedrägeri och kommer att förhöras när han har nyktrat till.

01.40 vid en rutinkontroll av en bilist i Vallarondellen i Linköping uppstod en misstnke om att föraren kunde vara drogpåverkad. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav av misstänkt nakrotika och brott mot knivlagen. Bilnycklar och körkort omhändertogs av polisen.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser finns att rapportera om.