Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Rambodal, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Uppdatering gällande grovt brott i Norrköping

Rambodal, Norrköping, Östergötlands län

På eftermiddagen den 9 april inträffade en händelse i Rambodal i Norrköping. En ung flicka larmar om att hon blivit utsatt för misshandel och olaga frihetsberövande på tidig eftermiddag, vid klockan 14:15 cirka.

Flickan har berättat att det varit flera okända gärningspersoner som tagit med henne in i ett skogsområde och skadat henne med ett vasst tillhygge. Flickan flydde från platsen och kunde ta kontakt med vårdnadshavare och berätta. Polisen inledde förundersökning om grov misshandel och olaga frihetsberövande och arbetar fortsatt intensivt med ärendet.

- Jag har inte så mycket nytt jag kan säga om det här just nu. Det råder förundersökningssekretess eftersom det är en pågående utredning. Men det jag kan säga är att vi fortfarande försöker titta på alla delar för att få en klar bild av vad det är som hänt, säger Kerstin Johansson, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Norrköping.

Platsen flickan pekade ut har undersökts och polisen har analyserat den bevisning som inkommit under ärendets gång. Nationellt forensiskt centrum (NFC) analyserar flera föremål som av olika anledning har koppling till händelsen. Det rör sig bland annat om de kläder som flickan bar vid tillfället.

- Vi väntar på vissa analyssvar. Jag kan inte gå in närmare på exakt vilka analyser som gjorts i nuläget, men vi väntar på en del svar på de analyser som NFC gör, säger Kerstin Johansson.

Vad händer nu?

- Vi fortsätter att analysera den information vi har och den bevisning som finns. Det kan handla bland annat om att granska eventuella övervakningsfilmer. Vi har också löpande kontakt med målsägande för att säkerställa om någon ny information kommit fram, samt för att stötta den drabbade flickan.

Med hänvisning till förundersökningssekretess kommer inte mer information kunna ges i ärendet just nu.

Vid ytterligare frågor nås polisens presstalesperson Angelica Forsberg via 0105665470.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...