Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Generalsgatan, Linköping, Vreta Kloster, Hantverkaregatan, Skarphagen, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Generalsgatan, Linköping, Vreta Kloster, Hantverkaregatan, Skarphagen, Norrköping, Östergötlands län

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal ärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar. En person har gripits. tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning.

00.29 i samband med en rutinkontroll av en bilist på Generalsgatan i Linköping uppstod misstanke om att bilföraren kunde vara drogpåverkad. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Efter provtagningen lades föraren in i arrest för tillnyktring på grund av berusning. en passagerare, man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott.

03.08 en inringare ringde till polisen om att en hjort låg skadad i närheten av Fornåsakorset Vreta Kloster. Polisen kallade på en eftersöksjägare som åkte till olycksplatsen och avlivade djuret, som hade två ben avslagna sannolikt efter en påkörning av en bilist. Ingen bilist har anmält viltolyckan till polisen.

03.31 polisen kallades till Hantverkaregatan i Linköping på grund av bråk med flera personer. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel samt stöld. Polisen träffade på och grep en man i 25-årsåldern för dessa brott. Mannen kommer att få tillnyktra hos polisen och därefter förhöras. En annan man i 20-årsålder fick förlja med för provtagning och förhör misstänkt för ringa narkotikabrott.

05.12 en flicka i 15-årsåldern ringde till polisen och berättade att hon var efterlyst eftersom hon hade avvikit från ett behandlingshem där hon skulle vistas med stöd av lagen om vård av unga, LVU. Polisen åkte till Skarphagen i Norrköping och hämtade henne och hon kommer att återföras av polisen till behandlingshemmet under dagen.

Inga andra brott eller allvarligare händelser finns att rapportera om.

Mest läst av andra