Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Persgatan, Norrköping, Tallboda, Koppargatan, Nya Tanneforsvägen, Linköpings Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i polisområde Östergötland.

Östergötland, Persgatan, Norrköping, Tallboda, Koppargatan, Nya Tanneforsvägen, Linköpings Kommun, Östergötlands län

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar.Sex personer har gripits för brott, ingen har omhändertagits men tre har fått följa med för provtagning.

00.03 polisen kallades till S:t Persgatan i Norrköping med anledning av misstänkt bråk. Polisen hittade inga tecken på bråk eller misshandel, men istället anträffades en man som verkade drogpåverkad. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. En annan man blev misstänkt för innehav av misstänkt narkotika.

00.27 polisen kallades till Tallboda med anledning av misshandel. På platsen sammanträffade polisen med en kvinna i 40-årsåldern som ska ha blivit utsatt för misshandel i relation. Den som misstänks ha gjort sig skyldig till misshandeln anträffades på platsen och greps, det är en man i 40-årsåldern som ska förhöras efter tillnyktring och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

01.07 inbrottslarm från en elektronikbutik på Koppargatan i Norrköping. Det visade sig att det fanns personer på taket. Polisen gjorde en insats och efter en tid kunde fem personer gripas för försök till grov stöld. De fem gripna är i 20 -- 30-årsåldern och de misstänks ha försökt göra inbrott genom att ta upp en taklucka. De gripna fördes till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta utredningen. Uppdatering kl. 09.44: ännu finns inget beslut om anhållande. Uppdatering 2 kl.12.35: Alla fem gripna har nu blivit anhållna av åklagare Karin Sandén, på sannolika skäl misstänkta för försök till grov stöld. Häktningsframställan ska vara inlämnad senast den 2019-07-27, kl. 12.00

02.10 samtal till polisen om oljud på Nya Tanneforsvägen i Linköping. Det visade sig vara en bilist som kört in i en trafikljusstolpe. Bilen bärgades och polisen meddelade Linköpings kommun om den nerkörda trafikljusstolpen. Bilföraren, en man i 25-årsåldern blev misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra