Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Hageby, Norrköping, Stockholmsvägen, Mjölby, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Hageby, Norrköping, Stockholmsvägen, Mjölby, Linköping, Östergötlands län

07.23 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.27 polisen fick samtal om inbrott i en livsmedelsaffär i Hageby Norrköping. Väktare hade upptäckt att någon ska ha krossat en glasruta och sedan tagit sig in till kontoret. Polisen åkte till platsen under morgonen för att påbörja en utredning om stöld genom inbrott och även genomföra en brottsplatsundersökning.

01.51 polisen fick samtal om inbrott i en livsmedelsaffär på Stockholmsvägen där någon ska ha krossat en glasruta och sedan tagit sig in i affären. Inne i butikslokalen har ett plåtskåp med snus och cigaretter brutits upp. Oklart värde på snuset och cigaretterna som stulits. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även en brottsplatsundersökning är genomförd.

06.20 en person ringde från Mjölby och berättade att han blivit misshandlad. Han var kraftigt berusad och hade svårt att redogöra för var han befann sig och för vad som hänt. Senare framgick var han fanns, och det var centrala Mjölby och det kan ha varit så att han blev misshandlad i bostaden. Polisen kallade på ambulans som åkte till platsen och transporterade mannen till sjukhus med anledning av att han utsatts för våld mot ansiktet. Polisen kommer att åka till sjukhuset och om möjligt hålla förhör med mannen angående misshandel.

07.09 polisen fick samtal om att inbrott ska ha inträffat i sporthallen i Linköping där flera uppbrutna dörrar har upptäckts. Polisen kommer att åka till platsen och påbörja en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.

Utöver dessa händelser har polisen fått samtal om några fall av misshandel som inte förorsakat svårare skador och där ingen har frihetsberövats.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.