Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Ekholmen, Linköping, Mellangården, Skäggetorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt för Östergötland.

Östergötland, Ekholmen, Linköping, Mellangården, Skäggetorp, Östergötlands län

Mellan kl 22 och 06 har polisen hanterat 71 ärenden i Östergötland. Sex personer har frihetsberövats på grund av fylleri eller ringa narkotikabrott.

Ett par ärenden som kan nämnas:

Kl 00.36 fick polisen larm om att någon höll på att slå sig in i en marklägenhet i Ekholmen, Linköping. Ett äldre par som bor i bostaden låste in sig på toaletten i väntan på polis. Samtidigt ringde flera grannar om att det lät som att någon slog sönder lägenheten. Kl 00.43 hade polis fått kontroll på den man som hade tagit sig in i bostaden. Han är i 50-årsåldern. Han greps initialt, men gripandet hävdes sedan och han fördes till arresten för tillnyktring. Mannen ska ha slagit sönder ett par fönsterrutor, en spegel och möbler. Han är misstänkt för skadegörelse och hemfridsbrott. Varför han tog sig in i lägenheten är oklart. Det äldre paret skadades inte fysiskt.

Kl 01.38 fick polisen samtal om bråk på en parkeringsplats på Mellangården i Skäggetorp. Flera personer skulle slåss enligt inringaren, eventuellt med tillhyggen. Polisen var snabbt på plats och upptäckte då en man med skador i ryggen, eventuellt från ett stickvapen eller någon annan form av tillhygge. Ambulans tillkallades. Det är en man i 20-årsåldern. Han verkade inte vara allvarligt skadad. Brottsrubriceringen är misshandel. Polisen kontrollerade flera personer och pratade med vittnen på platsen, men i nuläget är ingen gripen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra