Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Lindö, Norrköping, Tullhusgatan, Ödeshög, Finspångsvägen, Norra Promenaden, Östergötlands län


Sedan 22:00 igår kväll har polisen hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för brott, se nedan.

22:25 Polisen larmades till området Lindö i Norrköping. En pojke i nedre tonåren hade blivit avputtad från sin elsparkcykel och bestulen på den. Pojken skadades inte fysiskt. Polisen letade efter en grupp med personer som skulle varit med vid stölden och hittade fyra unga killar på Tullhusgatan. De hade med sig den stulna elsparkcykeln. Då killarna är unga, mellan 13-17 år, hölls inget förhör där och då utan det kommer att ske under närvaro av vårdnadshavare senare. Killarna fotograferades av polisen och vårdnadshavare meddelades om vad som hade hänt. En utredning om grov stöld är påbörjad och det kommer nu att utredas vilken roll de fyra unga killarna hade. Elsparkcykeln är återlämnad till ägaren.

00:26 Polisen larmades till en rastplats vid E4 Ödeshög. En sovande lastbilschaufför hade vaknat av oljud utanför lastbilen och när han tittade ut såg han minst tre personer som såg ut att försöka ”slanga” bränsle från lastbilen. Personerna sprang från platsen när de blev upptäckta. Polisen sökte efter personerna i området men ingen påträffades. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

01:11 Polisen tog emot samtal från en kvinna som färdades i bil på Finspångsvägen i Norrköping. Kvinnan uppgav att hon blev förföljd av en man som körde i en bil bakom henne. Mannen ska ha kört in i kvinnans bil med flit. På Norra promenaden stannade båda bilarna och polisen pratade med mannen och kvinnan som tidigare har haft en relation. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps och misstänks för försök till grov misshandel genom att ha kört in i kvinnans bil. Kvinnan skadades inte fysiskt under händelsen. Efter förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra