Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Trädgårdstorget, Linköping, Åby, Östergötlands län

Sedan klockan 22:00 igår har polisens regionledningscentral hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller av annan anledning.

20:46 Polisen larmades till Trädgårdstorget i Linköping med anledning av ett bråk mellan två män. Knivliknande föremål ska ha setts i samband med bråket. Ingen av männen verkade ha skadats. Innan polisen kom till platsen sprang båda männen från platsen, åt varsitt håll. Polisen kunde med hjälp av vittnesuppgifter hitta båda männen. En av dem hittades springandes i närheten och en i en taxi på väg därifrån. Två knivar som kunde kopplas till händelsen hittades och togs i beslag. Båda männen, som är i 25- respektive 30-årsåldern, greps misstänka för försök till grov misshandel och brott mot knivlagen. Mannen i 25-årsåldern anhölls under natten av åklagare men mannen i 30-årsåldern släpptes efter förhör. Misstankarna mot honom kvarstår dock. Ingen av männen fick några skador i samband med händelsen.

01:14 Polisen larmades till en restaurang i Åby med anledning av ett inbrottslarm. En ruta till restaurangen var sönderslagen och växelkassa och flaskor med alkohol saknades. Polisens hundförare med hund har spårat på platsen. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra