Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Misstänkt skottlossning i Norrköping

Hageby, Norrköping, Östergötlands län

19:48 Hageby, Norrköping 

Polis är på plats i Hageby i Norrköping med anledning av larm om höga smällar.

En skadad person har anträffas på platsen. 

Ett stort antal polisära resurser är på platsen. Just nu är utredningen i ett mycket tidigt skede. Ärendet hanteras som en misstänkt skottlossning i detta nu. 

Texten kommer att uppdateras. 

Uppdatering 20:06 

Uppgifter tyder på att det rör sig om en skarp skottlossning. Den skadade personen ses över av ambulans. 

Polis arbetar fortsatt intensivt på platsen. 

Avspärrningar i och kring Mirum galleria har upprättats. Den exakta omfattningen av dessa är i skrivande stund inte helt klarlagda. 

20:16

En person är skottskadad. Skadorna ska inte vara livshotande. Ingen har ännu gripits som misstänkt. 

20:23

Fortsatt intensivt arbete med stort antal polisära resurser i och kring området Hageby i Norrköping. Polisen arbetar nu med att säkra förundersökning, förhöra eventuella vittnen och säkra eventuella spår. 

Har du sett eller hört någonting i anslutning till händelsen? Kontakta polis på plats, via telefon eller polisen.se. 

20:32 

Förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts. 

21:17 

Polisen har arbetat i området med ett antal olika kompetenser under kvällen. Bland annat har man spårat med hund samt flugit med drönare. Även tekniker har varit kallade till Hageby med anledning av skottlossningen. Arbetet fortgår fortsatt på platsen.  

22:17 

Arbetet på och kring brottsplatsen pågår fortsatt. Händelsen inträffade inomhus vid cirka 19:50 i Mirum Galleria, i Hageby i Norrköping. Ett antal samtal inkom då till polisens regionledningscentral öst gällande smällar i Mirum Galleria.

När polis kom till platsen stod det klart att det rört sig om en skottlossning och att en person var skadad. Det visade sig röra sig om skottskador, men dessa bedöms inte vara livshotande.

Under kvällen har ett antal utredningsåtgärder genomförts på platsen. Det rör sig bland annat om spårning med hund, säkring av bevismaterial och teknisk undersökning. Polisen har också flugit med drönare i området. Ett stort antal förundersökningsrelaterade åtgärder kvarstår och polispatruller kommer att fortsätta jobba i området under natten. Delar av gallerian är fortsatt avspärrad. 

Ärendet är fortsatt i ett tidigt skede och informationsinhämtning fortgår. 

Förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts. En hel del vittnesförhör har hållits och föremål som bedöms vara intressanta för utredningen har säkrats. 

Polisen eftersöker vittnen till händelsen eller tiden före och efter. Om man sett eller hört någonting i anslutning till detta, kontakta polisen. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra