Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Grebo, Åtvidaberg, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka

Buss i diket på riksväg 35 i höjd med Grebo.

Grebo, Åtvidaberg, Östergötlands län

08:26 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 35 i höjd med Grebo, Åtvidaberg, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en buss ha hamnat i diket. Fem personer ska initialt vara drabbade.

08:46 Polispatrull på plats.

09:04 En person ska vara fastklämd och mycket allvarligt skadad. Fem andra personer ska ha lindriga skador. Samtliga inblandade i olyckan ska vara vuxna personer enligt initiala uppgifter.

09:28 Bussen ska vara en dubbeldäckad linjebuss. Den ska ha kört av vägen, hamnat i diket och därefter lagt sig på sidan. En tungbärgare har beställts till platsen.

09:32 Polis assisterar räddningstjänst på plats samt hjälper till med trafikdirigering. 

09:46 En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik har inletts. Detta i syfte att utreda olyckan. Som alltid kan rubriceringen komma att ändras med tiden. Bussen kommer tas i beslag för en teknisk undersökning. 

10:20 En UAS (drönare) finns på plats i syfte att bland annat dokumentera olycksplatsen från ovan.

10:35 Den person som skadats mycket allvarligt i bussolyckan har förts med ambulans till sjukhus. Polis fortsätter arbetet med trafikdirigering samt förhör av övriga passagerare och eventuella vittnen. 

10:39 Polisen önskar komma i kontakt med en person som setts intill bussen men som avvikit. Polisen vill försäkra sig om att den personen är oskadd samt ta dennes vittnesuppgifter. Det ska röra sig om en kille i 20-årsåldern med svarta kläder, vita skor och keps. Kontakta 112. 

11:58 Bussen har nu bärgats från platsen och trafiken flyter på som vanligt. 

13:21 Den person som hade mycket allvarliga skador, en man i 65-årsåldern,  har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats. 

13:24 En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts. Detta i syfte att utreda vad som hänt. 

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...