Karta som med röd fyrkant ramar in Stora Rådmansgatan, Rådhuset, Simrishamn, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Stora Rådmansgatan. Eventuell brand.

Stora Rådmansgatan, Rådhuset, Simrishamn, Skåne län

SOS112 informerar Polisens regionledningscentral att räddningstjänsten är larmade till ett automatiskt brandlarm från Rådhuset i Simrishamn och att kompletterande uppgift inkommit om att ett brinnande föremål är inkastat i lokalerna. Enligt uppgift ska branden vara släckt av personal på plats. Polis larmas till adressen.

Omständigheterna är just nu oklara, likaså eventuella materiella skador.

Händelsen uppdateras.

Uppdatering kl. 17.10: En man har setts hälla ut vätska i byggnadens entré och tända på. Brand utbröt, personal på plats släckte branden och det finns vissa materiella skador.

Platsen är avspärrad för initial teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är i nuläget inte preciserad, ingen person är gripen.

Uppdatering kl. 18.10: Polisen är kvar på plats och vidtar vidare utredningsåtgärder, som informationsinhämtning genom förhör och säkrande av bevis. Ett antal föremål är tagna i beslag.

En tidigare upprättad avspärrning är nu hävd.

Händelsen är i nuläget rubricerad som grov mordbrand alternativt mordbrand.

Uppdatering kl. 22.00: En 31-årig man är gripen för brottet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra