Karta som med röd fyrkant ramar in Missunnavägen, Ystad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Missunnavägen. Brand i byggnad.

Missunnavägen, Ystad, Skåne län

Polis skickas till Missunnavägen, dit räddningstjänst larmats med anledning av rökutveckling i möbelbutik.

Enligt initial information från SOS Alarm har spontanevakuering skett. Det är just nu okänt om någon person är skadad.

Branden är enligt räddningstjänsten släckt.

Polis är på väg till platsen.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.

Uppdatering kl. 20.15: Polisen tar tacksamt emot iakttagelser och/eller tips angående bränder i Ystad mellan kl. 16 och 17 idag. Kontakta Polisen på telefonnummer 114 14 om du har uppgifter att lämna.

Inom loppet av cirka en timme inkom samtal om tre olika bränder i Ystad, inklusive branden på Missunnavägen.

Utöver branden i möbelaffären har det brunnit på ett hotell med adress Saltsjöbadsvägen och på ett gym med adress Industrigatan. På hotellet brann det i en fåtölj och på gymmet, i ett innertak. I möbelaffären brann det i en hög med mattor.

Det har varit avspärrat på samtliga platser i syfte att utföra brottsplatsundersökning, föremål är tagna i beslag för kriminalteknisk undersökning. Alla avspärrningar är nu hävda.

Ingen person har kommit till skada.

Händelserna utreds just nu som mordbrand och med misstanke om att de är anlagda.

Ingen person är gripen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra