Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hörby, Höör, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Försök till mord m m, Höör.

Hörby, Höör, Skåne län

Efter ett polisingripande i samband med trafikbrott onsdag 5 juli vid 18.30 tiden utanför Höör har en kvinna i 40-årsåldern anhållits som misstänkt för försök till mord på polismännen vid ingripandet.

Händelsen inleddes med att en polispatrull skulle stoppa en för dem känd personbil mellan Hörby och Höör. Bilen avvek och vägrade att stanna på polismans tecken. Ett efterföljande inleddes. Efter en sträcka kör bilen in på en mindre väg och i detta läge kör polisbilen i diket. Ingen skadas  vid olyckan.

När polismännen kommer fram till den misstänktes bil finns ingen förare i den men en kvinna finns intill. När den misstänkta bilen efter en stund skall bärgas har den misstänkta kvinnan hoppat in i det aktuella fordonet och försöker köra från platsen.

När en polis skall stoppa bilen som kvinnan kör uppfattar polisen att den misstänkta försöker köra på polisen. I detta läge skjuter polisen verkanseld med sitt tjänstevapen mot bilen som lämnat platsen.

Efter förföljande prejas bilen på en gata i Höör och den misstänkta kvinnan grips. Kvinnan har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Kvinnan är även mistänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt innehav av narkotika.

Rutinmässigt har en utredning inletts efter att polis skjutit med sitt tjänstevapen.

Mediafrågor besvaras av presstalesman Robert Loeffel 010-56 22144.

Polisen Skåne

Händelsekarta

Laddar karta...