Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Möllevångstorget, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Ej tillståndsgiven demonstration, centrum.

Möllevångstorget, Malmö, Skåne län

Vid 18-tiden samlades uppskattningsvis 150 personer på Möllevångstorget för en demonstration med politiskt budskap. Sammankomsten är ej tillståndsgiven. Demonstrationen bedöms bryta mot både ordningslagen och pandemilagen och beslut om att upplösa den har tagits av vakthavande befäl.

Uppdatering: Sammankomsten har skingrats. Anmälan om brott mot ordningslagen samt brott mot pandemilagen kommer att upprättas. Det kommer även att upprättas en anmälan om hets mot folkgrupp, detta med anledning av uttalanden som gjorts av personer i folksamlingen.

Uppdatering 19.19: Ett 50-tal personer har samlats på nytt, denna gång vid Triangeln. Ett beslut om att upplösa även denna sammankomst har tagits. Beslutet togs av vakthavande befäl klockan 19.20.

Uppdatering 19.42: En anmälan om brott mot ordningslagen upprättas även avseende den senare demonstrationen. Sammankomsten har nu skingrats.