Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Rönneholmsvägen, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Östra Rönneholmsvägen. BIlförare som avvek från polispatrull.

Östra Rönneholmsvägen, Malmö, Skåne län

En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bil i centrala Malmö. Föraren av bilen valde att försöka köra ifrån patrullen och ett kortare förföljande inleddes. Bilen stannade vid Östra Rönneholmsvägen och föraren avvek från platsen. Efter en stunds sökande med bland annat hund, anträffades den misstänkte föraren i ett trapphus i närheten. Föraren är en 16-årig pojke och han är initialt misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Det kan tillkomma fler brottsmisstankar i ärendet.

Uppdatering: Bilen skall ha krockat med en bänk i korsningen Maribogatan och Kronborgsvägen och kommer att tas i beslag.

15.30 Den misstänkte pojken hade gömt sig på en vind i en fastighet i närheten och anträffades av en hundpatrull. I samband med att bilen undersöktes anträffades en skarp patron och en anmälan om vapenbrott upprättades.

Det framkom att pojken var efterlyst enligt Lagen om vård av unga.

Mest läst av andra