Karta som med röd fyrkant ramar in Smedjegatan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Rökfyllt trapphus i Eskilstuna. Ärendet rubricerat som mordbrand.

Smedjegatan, Eskilstuna, Södermanlands län

Kl. 22:46 larmades räddningstjänst och polis till en adress på Smedjegatan i Eskilstuna med anledning av att ett trapphus i fastigheten var rökfyllt. Enligt initiala uppgifter skulle någon ha eldat i trapphuset och när samtalet kom till SOS Alarm hade det slutat brinna.

När räddningstjänsten kom på plats hittade de kvinna som bar på brända papperslappar i trapphuset. Misstanken uppstod att det var den aktuella kvinnan som låg bakom branden.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, visade sig vid kontroll även ha en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Hon var dessutom efterlyst av kriminalvården då hon inte inställt sig till anvisad anstalt efter ett utdömt fängelsestraff.

Brandärendet rubricerades till en början som allmänfarlig vårdslöshet, men efter att poliserna på plats samrått med den jourhavande förundersökningsledaren skärptes misstanken till att gälla mordbrand. Kvinnan är förutom det även misstänkt för ringa narkotikabrott (innehav).

Den misstänkta överlämnades till kriminalvården för att börja avtjäna sitt fängelsestraff.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra