Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning natt

Vagnhärad, Nyköping, Katrineholm, Bryngelstorp, Norrköping, Jönköpings län, Södermanlands län

Under natten har regionledningscentralen hanterat över 300 ärenden i regionen. De flesta ärenden har varit av rutinkaraktär. 50 personer har frihetsberövats i regionen med anledning av ordningsstörningar och fylleri och tre personer har gripits misstänkta för brott, se nedan händelsebeskrivningar.  

KL 21.56 Vagnhärad E4. Olaga hot genom att föraren av en personbil har riktat en pistol under färd mot anmälaren då denne under färd satt i sin bil. Polispatrull lyckades stoppa den utpekade och aktuella bilen i höjd med Nyköping på E4. Efter husrannsakan i aktuellt fordon har en pistolattrapp anträfats och tagits i beslag. Föraren, en man född 99 gripen misstänkt för grovt olaga hot samt rattfylleri genom drog påverkan.

KL 23.15 Katrineholm Julita. Brand i torp och två personer har lyckats ta sig ut. Inga personskador, dock omfattande brandskador på byggnaden. Mamma och dotter har varit inne i huset. Branden har troligen börjat i köket. I nuläget finns ingen misstanke om brott. 

KL 03.32 Nyköping. Rån genom att en målsägande, en man född 85 blivit utsatt för ett stryptag bakifrån och därefter neddragen i backen. Under tiden som målsäganden hålls fast är det en annan gärningsman som letar igenom hans fickor och tillgriper plånbok, nycklar och mobiltelefon. Händelsen har inträffat vid skolan i Bryngelstorp vid klockan 03.20 tiden. Trots omfattande polisinsats i området har någon misstänkt i nuläget inte kunnat anträffas. Tips och iakttagelser är av intresse för polisen, tips kan lämnas via telefonnummer 11414.

KL 22.16 Norrköping. Berusad man född 68 har misshandlat sin fru född 71. Även sonen 17 år har blivit slagen av mannen. Inga allvarliga fysiska skador på de båda målsäganden. Mannen gripen på plats.

KL 01.47 Norrköping. Kvinna född 66 som blivit misshandlad av sin sambo född 84. Gärningsmannen anträffad i anslutning till platsen och kunde där gripas. Kvinnan för till sjukhus med ambulans.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra