Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Vingåker, Rådmansgatan, Eskilstuna, Södermanlands län

Under natten har regionledningscentralen hanterat 53 händelser. En person har gripits (se nedan) och sex personer har omhändertagits för fylleri.

-


Under fredagskvällen mottog en polisanställd i Sörmlands län ett hot. Hotet misstänktes komma från en person varit inblandad i en polisutredning som hanterats av bland andra den hotade polisanställda.

Flera polisiära resurser sattes in för att söka efter den misstänkta gärningspersonen.

23:18 Den misstänkta personen anträffades i en bil i Vingåker. Han greps och anhölls misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman. Ingen person har kommit till fysisk skada.  

Ärendet leds nu av åklagare.

-

01:19 Rådmansgatan, Eskilstuna. En påverkad utåtagerande person betedde sig utmärkande. Polis beordrades till platsen för att kontrollera personen.

01:21 Polis var på plats. Mannen blev då aggressiv mot polisen och han sprayades med OC-spray och belades med handfängsel. När mannen var under kontroll omhändertogs han för fylleri och han misstänks för försök till våld mot tjänsteman. Mannen, som är i 45-årsåldern, transporterades till polishuset där han fick nyktra till i polisens arrest. Ingen person fick några skador i samband med händelsen.

Mest läst av andra