Karta som med röd fyrkant ramar in Lagrådsgatan, Eskilstuna, Strängnäs, Djupvik, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Lagrådsgatan, Eskilstuna, Strängnäs, Djupvik, Södermanlands län

Sedan klockan 22 igår kväll har polisens ledningscentral hanterat 29 ärenden som rör Södermanlands län.

01:35 Polisen kontrollerade en bil och dess förare på Lagrådsgatan i Eskilstuna. Föraren, en man i 20-årsåldern, som saknade körkort fick blåsa i polisens sållningsinstrument för alkoholpåverkan. Blåset visade att mannen hade alkohol i utandningsluften och han fick följa med för provtagning. Mannen hade en promillehalt på 1.1 alkohol och misstänks för grovt rattfylleri och olovlig körning. Mannen släpptes efter förhör.

-

03:39 Polisen larmades till en villa utanför Strängnäs efter att en kvinna i 90-årsåldern ska ha blivit rånad i sin bostad.

04:02 Polis var på plats. En gärningsperson har tagit sig in i bostaden genom ett fönster och lämnat bostaden några minuter innan polisen larmades. Kvinnan har fått ett slag mot ansiktet och blödde. Ambulans tillkallades och kvinnan avfördes till sjukhus. Gärningspersonen har kommit över smycken.
 
Polisen har sökt efter gärningspersonen med bland annat hundpatrull men ingen person har kunnat gripas. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har sett någon person, personer eller fordon som kan sättas i samband med händelsen i området Djupvik mellan klockan 03:00 och 05:00.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra