Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hällby, Eskilstuna, Spångagatan, Hörnedalsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Hällby, Eskilstuna, Spångagatan, Hörnedalsgatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 25-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:22 Polis larmades till området Hällby, Eskilstuna, med anledning av att inringare hört höga smällar. Polis på plats har sökt igenom området samt pratat med boende utan att anträffa något brottsligt. 

02:03 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Spångagatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna. När polis anlänt till platsen anträffades fyra personer i 17–20-årsåldern. Samtliga blev misstänkta för skadegörelse genom brand. Det finns inga rapporter om personskador. 

02:54 Polis, hundförare och väktare larmades till en skola på Hörnedalsgatan i Eskilstuna med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En fönsterruta hade krossats. Det är oklart för polisens presstjänst vad som stulits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.