Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Esplanaden, Oxelösund, Vallby, Eskilstuna, Östra Storgatan, Svärta, Nyköpings Kommun, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Esplanaden, Oxelösund, Vallby, Eskilstuna, Östra Storgatan, Svärta, Nyköpings Kommun, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits och fjorton har frihetsberövats på grund av fylleri, narkotikapåverkan, etc. Polisen har haft en intensiv natt i länet.

23.53 En polispatrull stoppade en person för kontroll på Esplanaden i Oxelösund. Mannen verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Vid en efterföljande husrannsakan i mannens bostad ändrades frihetsberövandet till ett gripande. Han är misstänkt för narkotikabrott. I samband med husrannsakan påträffades även en kvinna i samma ålder. Även hon greps för samma brott.

00.33 En polispatrull stoppade en bilist på länsväg 954 vid Vallby, Eskilstuna. Mannen som körde, som är i 20-årsåldern, blev misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Han togs med för provtagning.

00.49 Polisen fick larm om pågående misshandel. Det var utomhus på Östra Storgatan i Eskilstuna. En man skulle ha slagit en tjej, och när en annan man gick emellan fick han också slag och sparkar. Polis var där några minuter senare och kunde snabbt gripa en man i 20-årsåldern som misstänkt. Han blev även misstänkt för bland annat ringa narkotikabrott (eget bruk) och våldsamt motstånd.

01.45 En polispatrull stötte på en man som sade att han hade blivit skallad av en okänd person. Detta var i Nyköping. Polisen körde honom till akuten och lämnade av honom där, samt skrev en anmälan om misshandel. Det finns in nuläget ingen misstänkt. Mannen är i 20-årsåldern.

01.47 Det kom larm från ett vittne om en brinnande bil vid Svärta, Nyköpings kommun. Räddningstjänst kom dit först och meddelade att bilen var helt utbränd. Polisen misstänker att branden är anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

02.28 Ett vittne såg en man som hoppade på en bil som stod parkerad vid en livsmedelsaffär på Östra Storgatan i Nyköping. Polis kom dit och kunde hitta en man i 25-årsåldern som blev misstänkt. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse. Det ska ha blivit bucklor på bilen.

03.37 Det kom larm om en trafikolycka på E4. En bil med släp hade körts in i mitträcket. Släpet hamnade uppochner. Inga personskador orsakades av olyckan. Det är oklart för polisens presstjänst hur trafiken påverkades av olyckan. Polisen skrev en anmälan om olovlig körning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra