Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Malmby, Stallarholmen, Bruksgatan, Eskilstuna, Södermanlands län

06.06 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, ingen har heller omhändertagits men en personhar fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.11 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Malmby. Polis och räddningstjänst åkte till platsen och det visade sig att det brann i flertalet fordon på en bilskrot. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand och en del utredningsåtgärder har genomförts. Polisen kommer vid ett senare tillfälle, när läget medger att genomföra en kriminalteknisk undersökning. 

Polisen tar gärna emot tips och eventuella iakttagelser från området Malmby och omkring bilskroten. Alla tips om personer och eller fordon kan vara intressanta. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

04.50 polisen fick samtal om att ett inbrott hade upptäckts i en bensinstation i Stallarholmen. Inbrottet ska ha inträffat mellan klockan 22 och 04.45. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns ingen misstänkt. 

Polisen tar gärna emot tips och eventuella iakttagelser från Stallarholmen. Alla tips om personer och eller fordon kan vara intressanta. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

05.40 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Bruksgatan i Eskilstuna blev föraren, en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra