Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Mariefred, Strängnäs, Malmby, Sparreholm, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Lugn natt i Södermanland. Olycka med hästar på morgonen.

Södermanland, Mariefred, Strängnäs, Malmby, Sparreholm, Flen, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har haft en relativt lugn natt. 44 ärenden har hanterats mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Några ärenden kan nämnas:

01.05 Ett vittne ringde polisen om ett eventuellt pågående inbrott i ett radhus i Mariefred, Strängnäs, där de boende var bortresta. Polisen kom dit efter en stund. Två personer skulle då ha lämnat platsen. Polisen sökte efter dessa, men utan lyckat resultat. En anmälan om grov stöld genom inbrott upprättas. Det är oklart vad som är stulet.

00.36 En polispatrull stoppade två bilister för kontroll i området Malmby i Strängnäs. Den ena föraren misstänktes för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav, och olovlig körning. Det var en man i 30-årsåldern.

05.18 Polisen fick samtal om att det gick två lösa hästar mitt på riksväg 57 vid Sparreholm, Flen. Cirka 40 minuter senare var polis på plats. Då kom information om att båda hästarna hade blivit påkörda men sprungit från platsen. Veterinär kallades ut. Båda hästarna verkade vara svårt skadade. Vid 06.40 arbetade polisen fortfarande med ärendet.
07.30 Polispatrullen var klar på platsen och trafiken flöt normalt. Veterinär fanns på plats för att hantera hästarna. Polisen hade ännu inte lyckats få tag i någon ägare till djuren.
En bilist ska ha kört på båda hästarna. Föraren skadades inte, men bilen behövde bärgas från platsen. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra