Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattens polisverksamhet: Omhändertaganden och incidenter med crossmotorcyklar och bråk

Skellefteå, Umeå, Västerbottens län

Sju personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

22:25, Skellefteå

Polisen larmas om att två crossmotorcyklar ska ha framförts på otillåten plats. Förarna av motorcyklarna ska ha lämnat dem och försvunnit från platsen. I samband med att de försökte lämna körde en av motorcyklarna på en person. Personen ska inte ha blivit allvarligt skadad. Polisen åker till platsen och beslagtar motorcyklarna. En anmälan gällande olovlig körning, vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt smitning från trafikolycksplats upprättas.

22:59, Umeå

Centrum, ordningsvakter på en restaurang larmar polisen om att två män ska ha börjat bråka. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Man håller förhör, en av de inblandade förs till sjukvård. Båda männen uppger sig ha blivit misshandlade, så anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas.

00:42, Umeå

En taxichaufför larmar om att en kund ska uppträda otrevligt. Polisen åker till platsen och påträffar chauffören och kunden. Kunden, en man i 55-årsåldern, misstänks för ofredande och skadegörelse. Anmälan upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.