Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Tegelvägen, Flen, Stjärnhov, Linköping, Stockholm, Järna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Sammanfattning natt i Södermanland.

Södermanland, Tegelvägen, Flen, Stjärnhov, Linköping, Stockholm, Järna, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har utöver ett inbrott med förföljande haft en mycket lugn natt. 21 ärenden har hanterat mellan kl 22 och 06.

---

Larmet om pågående inbrott kom kl 04.13 från en matbutik på Tegelvägen i Flen. Flera larm hade gått till ett väktarbolag, som skickade personal till platsen. Polisen skickade flera patruller.

En misstänkt gärningsman lämnade i bil några minuter senare och en väktare körde efter och kunde se vart den tog vägen. Väktaren följde bilen fram till Stjärnhov där den flyende gärningsmannen kom undan. Då var klockan ungefär 04.30. Polisens ledningscentral i Linköping hade redan tidigare kontaktat ledningscentralen i Stockholm om ärendet.

04.52 Ledningscentralen i Stockholm meddelade att en av deras patruller hade stoppat bilen i Järna, efter ett kortare förföljande, och att man med polisbilen hade tryckt ner den flyende bilisten i diket. Det fanns en hel del gods i bilen som tros vara stulet från matbutiken. Mannen som körde greps och belades med handfängsel. Han är i 40-årsåldern.

Polisen arbetar nu med att klargöra vad som har hänt. Butiken är avspärrad för teknisk undersökning. Bilen visade sig vara stulen. Vilka brottsrubriceringar som blir aktuella återstår att se.

UPPDATERING 07.10: Mannen är misstänkt för följande brott: stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, våldsamt motstånd och narkotikabrott (eget bruk). Brottsrubriceringarna kan komma att ändras under utredningens gång.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra