Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gärdet, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga intrång

Fem gripna efter olaga intrång och skadegörelse vid ambassad.

Gärdet, Stockholm, Stockholms län

Strax efter klockan 11 inkom samtal till Ledningscentralen att ett antal personer med banderoller tagit sig in på en ambassads område vid Gärdet. Någon person hade bundit fast sig i ett dörrhandtag och en person hade klättrat upp i en stolpe.

Polis beordrades till platsen och förklarade för personerna att de var tvungna att lämna platsen och istället gå till en annan anvisad plats utanför området och uttrycka sina åsikter. Då personerna inte valde att lämna platsen frivilligt så fick polis ta med några av personerna till den anvisade platsen. 

Fem personer greps misstänkta för grovt olaga intrång och skadegörelse. Ett 10-tal personer är också misstänkta för ohörsamhet för ordningsmakten. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...