Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermalm, Götgatan, Folkungagatan, Gullmarsplan, Södra Länken, Skanstullsbron, Sofielundsplan, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisen är på plats på Södermalm med anledning av att ett antal individer ska samlas där för att efter kl 15.00 gå till Tele 2 Arena.

Södermalm, Götgatan, Folkungagatan, Gullmarsplan, Södra Länken, Skanstullsbron, Sofielundsplan, Stockholm, Stockholms län

Polisen kommer genom sin insats och närvaro underlätta för personerna som ska gå till arenan. Vidare ska polisen se till att störningar i trafiken minimeras. Detta ska ske genom vissa avspärrningar och hänvisningar på Götgatan, Folkungagatan, Skanstullbron, riksväg 73, Gullmarsplan och dess nedfarter till Södra länken. Trafikavspärrningarna verställs efter kl 14 på Södermalm.

När marschen startar efter kl 15.00 spärras trafiken på Skanstullsbron och riksväg 73 fram till Sofielundsplan.

Uppdatering följer.

Uppdatering klockan 14:40

Polisen har spärrat av trafiken på Götgatan samt på dess tvärgator Högbergsgatan, Hornsgatspåfarten, Folkungagatan, Kocksgatan och Åsögatan invid Götgatan.

Uppdatering klockan 15:40

Promenaden från Södermalm till arenan har påbörjats

Trafiken leds nu om utmed hela den tänkta promenadvägen förutom vid Sofielundsplan där ansvarigt polisbefäl avvaktar i det längsta med att spärra av. Inom kort kommer dock trafiken på riksväg 73 i nordlig riktning ledas ned i Södra länken.

Uppdatering klockan 16:15

Promenaden från Södermalm till arenaområdet är i delar genomförd. De som gick först i promenaden är framme i arenaområdet. Avspärrningarna kring Medborgarplatsen är avslutade och där råder normal framkomlighet igen.

Uppdatering kl 16:55

Promenaden är över och samtliga individer som deltog är framme i arenaområdet.

Samtliga trafikavspärrningar är avslutade och det råder normal framkomlighet på samtliga vägar kring arenan och Götgatan igen.