Senaste händelserna

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson

Göteborg, Kalendervägen, Falköping, Floby, Svenljunga, Åstarp, Bollebygd, Skäresjön, Västra götalands län

01.02 Göteborg, misstänkt skjutning
På Kalendervägen uppger en man 25-årsåldern att han blivit beskjuten. Två män ska ha väntat på honom vid Kalendervägen och avlossat två skott. Inget av skotten träffade och den beskjutne mannen kunde springa från platsen. Polisen har sökt i området men i nuläget har ingen brottsplats eller tomhylsor hittats. En anmälan om försök till mord är upprättad. 

02.27 Falköping, inbrott
Vid Floby kyrka har det varit inbrott i byggnad. Larmet har utlöst och man har brutit sig in och stulit en gräsklippare till ett värde av 80.000:-. Polis har varit och gjort brottsplatsundersökning men ingen har ännu gripits. 

02.37 Svenljunga, brand
I Åstarp har det brunnit i en byggnad med 24 djur. Det är en lösdriftshall som brunnit och alla djuren ska enligt uppgift ha räddats. Räddningstjänst samt polis på plats. Oklar brandorsak och polisen skriver en anmälan om mordbrand. 

03.56 Bollebygd, brand
Vid Skäresjön har ett fritidshus brunnit ner till grunden. Räddningstjänst har varit på plats och arbetat med släckningen. Inga personer fanns i stugan. Polisen skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott. 

05.45 Göteborg, rån
Vid Lundens skola har en man i 25-årsåldern blivit rånad. Han ska ha blivit påhoppad bakifrån och båda har åkt i backen. Offret lyckas slå sig loss och springa från platsen. Inga uppgifter om personskador eller vad som är stulet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...