Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hammarö, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Det brinner i en villa i Hammarö

Hammarö, Värmlands län

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en befarad villabrand på Hammarö. Initiala uppgifter gör gällande att det ska vara soteld. Räddningstjänsten är framme på plats och de ser lågor. En person uppges ha andats in brandrök.

Räddningstjänsten har påbörjat rökdykning. Polispatrull är beordrad och initialt är de underställda räddningsledaren. 

Uppdaterad kl. 20.24: 

En tekniskundersökning kommer genomföras i den lägenhet där branden verkar startat, lägenheten är också avspärrad. När den tekniska undersökningen kan genomföras beror på när brandplatsen svalnat. En person är gripen misstänkt för grov mordbrand. 

Förhör kommer genomföras med misstänkt som är en kvinna i 30-årsåldern. Vad som därefter framkommit kommer sedan presenteras jouråklagaren som kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att kvinnan försätt på fri fot. Jouråklagare kommer även att ge direktiv i vilka utredningsåtgärder som ska vidtas.

Uppdatering 240417, 07.00: Kvinnan anhölls under natten, hon är fortsatt misstänkt för grov mordbrand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...