Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Brand Uppdatering villabrand, Tennisvägen, Dikanäs, rester av kropp anträffad

Tennisvägen, Dikanäs, Umeå, Lycksele, Vilhelmina, Västerbottens län

Bakgrund - torsdagen den 10 maj kl 00:52 larmades om en villabrand i Dikanäs. Fastigheten var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Redan initialt befarades att en man 45-års åldern boende i fastigheten skulle kunna vara innebränd.

Fastigheten spärrades av och i fredags hade vi kriminaltekniker tillsammans med kriminalsökhund på plats. Det var vid det tillfället fortfarande varmt i vissa partier av den nedbrända fastigheten. Hunden kunde dock söka genom vissa ytor som sedan kunde prioriteras bort.

Igår och idag har våra kriminaltekniker jobbat på plats med att gräva sig ner i brandresterna. Idag på förmiddagen anträffades resterna av en människokropp. Anhöriga är underrättade.

Resterna av kroppen kommer att föras till Rättsmedicinalverket i Umeå för att få en säker identitet fastställd. Det finns i nuläget inget som tyder på något annat än att det är den saknade mannen som anträffats.

Ärendet hanteras av polisen i Lycksele.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Annons