Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nordmaling, Umeå, Öst På Stan, Morö Backe, Sörmjöle, Norrbyn, Storuman, Hemavan, Böle, Skellefteå Lasarett, Skellefteå Centrum, Lycksele, Norrmalm, Åsele, Nordanås, Umedalen, Universitetsområdet, Kåge, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västerbottens län, en sammanfattning av nyårsnattens händelser.

Nordmaling, Umeå, Öst På Stan, Morö Backe, Sörmjöle, Norrbyn, Storuman, Hemavan, Böle, Skellefteå Lasarett, Skellefteå Centrum, Lycksele, Norrmalm, Åsele, Nordanås, Umedalen, Universitetsområdet, Kåge, Västerbottens län

En sammanfattning av nyårsnattens händelser mellan klockan 22.00-07.00.

Ordningsläget i länet har varit normalt för en nyårsafton.

Patrullerna har bland annat omhändertagit ett antal personer med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. (1976:511). Några påverkade personer har i stället omhändertagits av vården eller av anhöriga.

Några samtal har inkommit kring fyrverkerier och smällare, men ingen person ska enligt de uppgifter som inkommit till polisen ha kommit till skada.

23.32 Olaga hot, Nordmaling
En anmälan om olaga hot har upprättats efter någon form av dispyt på en ort utanför Nordmaling. Polis har varit på plats och hållit förhör med målsägande samt vittnen till händelsen. Ingen person ska ha kommit till skada.

23.48 Misshandel, Umeå, Öst på stan
Flera samtal om ett gäng personer som slåss och bråkar utomhus. En inringare ska ha fått en ruta på sin bil krossad. En man har envarsgripits av privatpersoner som kan överlämna honom till polisen när de anländer. Mannen, som är i 18-årsåldern, omhändertas för fylleri enligt LOB, lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m. och han misstänks också för olaga hot, skadegörelse och misshandel. Dessutom misstänks en annan man i samma ålder för skadegörelse, och även han omhändertas för fylleri.

00.09 Motorfordon anträffat stulet, Skellefteå, Morö Backe
En personbil anträffas stulen utanför en adress på Morö Backe. Bilen undersöks av polispatrull och återlämnas sedan till ägaren.

00.22 Rattfylleri, Umeå, Sörmjöle
Samtal från en anmälare som uppmärksammar en bil som vinglar kraftigt och pendlar i hastighet på E4:an i höjd med Sörmjöle. Anmälaren håller bilen under uppsikt. Klockan 01.26 så kör bilen i diket, då på väg mot Norrbyn. När polis kommer till platsen så kan patrullen med utmärkt hjälp av inringaren och en polishund hitta föraren, en man i 40-årsåldern, som efter dikeskörningen har avvikit från platsen. Hunden påträffar efter ett hundratal meters spårande mannen liggandes i snön. Mannen medtas för kroppsbesiktning (provtagning) och en anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika samt olovlig körning har upprättats.

00.26 Fylleri, Umeå, centrum
En man i 35-årsåldern omhändertagen för fylleri utomhus i centrala Umeå och förd till tillnyktringsenheten vid Norrlands universitetssjukhus för tillnyktring.

00.32 Fylleri, Storuman, Hemavan
En man i 20-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog.

00.40 Fylleri, Umeå, Böle
Samtal om en berusad och otrevlig man som ligger i snön. Polis beordras till platsen och hittar en stund senare mannen som lyckats ta sig i väg en bit från platsen. Mannen, som är i 18-årsåldern, skjutsas till polisstationen för tillnyktring.

01.05 Fylleri, Skellefteå, centrum
En man i 25-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog och förd till beroendeenheten vid Skellefteå lasarett för tillnyktring.

01.10 Fylleri, Skellefteå, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en restaurang.

01.29 Fylleri, Storuman, Hemavan
En kvinna i 18-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog.

01.31 Misshandel, Umeå, centrum
En man söker upp en polispatrull och berättar att han fått ett slag över kinden. En anmälan om misshandel upprättas.

01.37 Fylleri, Lycksele, Norrmalm
En person omhändertagen för fylleri på en krog.

01.45 Narkotikabrott, Storuman, Hemavan
En man i 20-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han medtogs därför för kroppsbesiktning (provtagning). En anmälan har upprättats.

01.51 Fylleri, Skellefteå, centrum
En kvinna i 18-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog. Hon skjutsades till Skellefteå lasarett för tillnyktring och vård.

02.01 Misshandel, Nordmaling
En kvinna har blivit misshandlad av en man på en ort utanför Nordmaling. De inblandade parterna är bekanta med varandra. Mannen grips och har senare anhållits av jouråklagare.

02.02 Fylleri, Skellefteå, centrum
En man omhändertagen för fylleri efter att ha riktat hot mot en ordningsvakt på en krog.

02.08 Trafikolycka annan, Åsele, Nordanås
Samtal från en man som kört av vägen. Anmälaren är inte från platsen och vet inte riktigt vart han befinner sig. Han har dessutom låg batterinivå på mobiltelefonen. Polis åker ut för att leta efter mannen samt assistera vid bärgning av bilen. Inga personskador ska ha uppstått.

02.22 Fylleri, Storuman, Hemavan
En kvinna omhändertagen för fylleri på en krog och förd till sjukstugan för tillnyktring.

02.23 Trafikolycka vilt, Umeå, Umedalen E12
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret lämnade platsen och det är oklart om det skadades. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

02.36 Ofredande/förargelse, Umeå, Universitetsområdet
Samtal från en bussförare som larmar om bråk på en buss. Ungdomarna som bråkat med föraren har lämnat när polis anländer till platsen. En anmälan har upprättats. Brottsrubriceringen är oklar.

02.41 Fylleri, Skellefteå, centrum
En man i 30-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog.

03.10 Rattfylleri, Nordmaling
En polispatrull anträffar en dikeskörd bil. I den sitter en man som blåser positivt i patrullens sållningsinstrument. Mannen medtas för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan om rattfylleri har upprättats.

03.30 Misshandel, Umeå, centrum
En anmälan samt en motanmälan om misshandel upprättad efter bråk i en lokal i centrala Umeå. Polis har varit på platsen.

03.32 Fylleri, Skellefteå, centrum
Samtal från en person som har en okänd kvinna som står och ringer på dörren. Polis skickas till platsen och omhändertar där kvinnan, som är i 40-årsåldern, för fylleri. Hon skjutsas till polisstationen för tillnyktring.

03.51 Misshandel, Umeå, Nydalahöjd
En anmälan samt en motanmälan om misshandel upprättat samtal om efter bråk mellan två män i 20- respektive 30-årsåldern på Nydalahöjd. Polis har varit på platsen.

06.10 Fylleri, Skellefteå, Kåge
Samtal om en berusad man som går på E4:an. Även den berusade mannen själv ringer in och vill ha skjuts hem. Polis beordras till platsen då mannen bedöms utgöra en fara för sig själv. Han omhändertas för fylleri och skjutsas till polisstationen för tillnyktring.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.