Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå Kommun, Umeå, Jörn, Boliden, Burträsk, Sjungande Dalen, Västra Esplanaden, Ersboda, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Skellefteå Kommun, Umeå, Jörn, Boliden, Burträsk, Sjungande Dalen, Västra Esplanaden, Ersboda, Västerbottens län

Det har varit en natt med många ärenden i Skellefteå kommun. I övriga länet har det varit lugnt. 

En person i Umeå har omhändertagits för fylleri och överlämnats till Tillnyktringsenheten. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser

23:51 Brand, Jörn
Polisen får ett larm om en övertänd bil  i Jörn utanför Skellefteå. Räddningstjänsten har varit på plats för släckningsarbete.

01:32 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på riksväg 95 utanför Boliden. Föraren, en man i 20-årsåldern, tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 
En anmälan upprättas gällande drograttfylleri. Mannen misstänks också för grov olovlig körning då han kört bil utan behörighet. Samt ringa narkotikabrott. Bilen tas i beslag enligt TBL7§ för att förhindra fortsatt brukande.

03:50 Inbrott, Burträsk
Polisen kontaktas gällande ett inbrott i kontorslokaler i Burträsk. Den okända gärningspersonen har troligen tagit sig in via dörren. Polisen åker till platsen men då finns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

04:15 Brand, Skellefteå
Polisen larmad om en bilbrand i Sjungande dalen. Det rör sig om en fullt utvecklad bilbrand men det bedömdes inte finnas någon spridningsrisk. Räddningstjänst var på plats. Polisen ska till platsen.

04:30 Inbrott, Skellefteå
Polisen beordras till en butik i centrala Skellefteå med anledning av att ett inbrottslarm har gått. Polisen har varit på plats. Bland annat har tobak tillgripits. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

05:20 Trafikkontroll, Umeå
har haft en trafikkontroll på Västra Esplanaden. Hastigheten kontrollerades på sträckan där hastighetsbegränsningen är 40 kilometer i timmen. Två personer fick sina körkort omhändertagna för hastighetsöverträdelser.

05:37 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har haft en trafikkontroll på E12 på Ersboda. Nykterheten kontrollerades. 40 förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.