Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Universitetsområdet, Umeå, Skellefteå, Sandbacka, Kanalgatan, Haga, Tvistevägen, Stöcksjö, Sorsele, Villanäs, Vännäsby, Vännäs Kommun, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Universitetsområdet, Umeå, Skellefteå, Sandbacka, Kanalgatan, Haga, Tvistevägen, Stöcksjö, Sorsele, Villanäs, Vännäsby, Vännäs Kommun, Västerbottens län

Sedan midnatt har två berusade personer omhändertagits på Universitetsområdet i Umeå. En av dem misstänks för förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Under natten har polisen kontrollerat en person i Skellefteå som blir misstänkt för narkotikainnehav. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:05 Olovlig körning, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Sandbacka i Umeå. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. Anmälan om olovlig körning upprättas.

00:18 Trafikkontroll, Skellefteå
Polisen har haft en trafikkontroll på Kanalgatan i centrum, två ordningsbot utfärdades. En gällde hög och störande musik och en gällde avsaknad av bilbälte under färd.

00:40 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Haga i Umeå. Föraren får en ordningsbot då bilens lysen inte varit på.

00:42 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har haft en trafikkontroll på Tvistevägen i Umeå. 15 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

01:28 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen utfärdar ordningsbot till föraren av ett fordon då denne spelat hög och störande musik. Fordonet stoppades på Kanalgatan. 

05:56 Rattfylleri, Umeå
I samband med en trafikkontroll på E4 Stöcksjö stoppar och kontrollerar polisen en förare som blåse positivt i sållningsinstrumentet. Han tas med för provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas.

Övrigt: Tre viltolyckor utan personskada har rapporterats till polisen. De inträffade på länsväg 363/Lairoträskvägen i Sorsele samt på länsväg 531 Villanäs och på E12 i Vännäsby, Vännäs kommun. 

Händelsekarta

Laddar karta...