Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Skellefteå, Lycksele, Sorsele, Åsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Skellefteå, Lycksele, Sorsele, Åsele, Västerbottens län

Kl 02:03, Skellefteå

En man i 20-årsåldern grips, misstänkt för misshandel i krogmiljö. Målsägande, även det en man, förs till sjukvården.

Förhör ska hållas med den misstänkte efter att han nyktrat till. Därefter ska åklagare fatta beslut om han ska anhållas eller inte.

Kl 05:29, Lycksele

En ung man stoppas för kontroll efter att han kört åkgräsklippare på allmän väg. Mannen blåser positivt i polisens sållningsintrument och han får medfölja för provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri och omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Förhör ska hållas efter att han nyktrat till.

Det är oklart vem som äger åkgräsklipparen och den tas i beslag. Det går inte att utesluta att den är stulen.

Summering av arbetet i samband med Trästocksfestivalen:

Polisen upplever första festivalkvällen som mycket lugn. Ordningsvakterna omhändertog fyra personer med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av fyra personer), avvisade åtta personer samt avlägsnade två från området.

Summering av arbetet i samband med evenemang i Lycksele, Sorsele och Åsele:

I Lycksele har det varit en lugn kväll med lite människor i rörelse så polisen har framgångsrikt kunnat arbeta förebyggande. (Ärenden som inte är direkt kopplade till motorveckan har dock krävt resurser).

I Sorsele har det varit en del folk ute och polis har avlägsnat personer för att förebygga och undvika bråk.

Åsele har haft flest besökare och polis har fått hantera en rad ärenden varav en hel del ordningsstörningar och fylleri där sjukvården fått bistå med hjälp på grund av mycket hög berusningsnivå. Två personer har gripits för grov stöld och narkotikabrott. Polisen har även hanterat ärenden som rubriceras som misshandel och som får utredas vidare. Ett gott samarbete med krögare och ordningsvakter har gjort att krogmiljön har fungerat bra.

Händelsekarta

Laddar karta...